Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z cukinii z ziemniakami to pyszna odmiana od tradycyjnej pomidorowej czy kapuśniaku. Podana z pulpetami stanowi sycący, pełnowartościowy obiad. Jeśli czujesz, że się nie najesz, przegryź danie grzanką z chleba.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11089
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11089
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Składniki
Przygotuj zupę krem. Obierz cukinie i pokrój w kosteczkę. Posiekaj cebulę i czosnek.
Roztop w garnku masło i podsmaż na nim cebulę. Gdy się zarumieni, dołóż czosnek. Smaż jeszcze przez chwilę.
Wlej do garnka gorący bulion. Dodaj cukinię i zioła prowansalskie. Zagotuj.
Gotuj zupę na niskiej mocy palnika pod przykryciem przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj do niej pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki i zblenduj całość.
Wlej do zupy śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez chwilę.
Namocz kajzerkę w niewielkiej ilości mleka. Odciśnij z jego nadmiaru.
Zmiel maszynką do mięsa (przez sitko o średnich oczkach) mięso, cebulę i bułkę.
Połącz w misce masę mięsną z jajkiem i majerankiem. Wyrób dłonią. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Uformuj z masy mięsnej niewielkie kulki, obtocz je w mące i wysmaż na oleju na złocisty kolor.
Podawaj zupę krem z pulpetami.