Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z cukinii z ziemniakami to pyszna odmiana od tradycyjnej pomidorowej czy kapuśniaku. Podana z pulpetami stanowi sycący, pełnowartościowy obiad. Jeśli czujesz, że się nie najesz, przegryź danie grzanką z chleba.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 17141
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1764
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 17141
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1764
Składniki
Przygotuj zupę krem. Obierz cukinie i pokrój w kosteczkę. Posiekaj cebulę i czosnek.
Roztop w garnku masło i podsmaż na nim cebulę. Gdy się zarumieni, dołóż czosnek. Smaż jeszcze przez chwilę.
Wlej do garnka gorący bulion. Dodaj cukinię i zioła prowansalskie. Zagotuj.
Gotuj zupę na niskiej mocy palnika pod przykryciem przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj do niej pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki i zblenduj całość.
Wlej do zupy śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez chwilę.
Namocz kajzerkę w niewielkiej ilości mleka. Odciśnij z jego nadmiaru.
Zmiel maszynką do mięsa (przez sitko o średnich oczkach) mięso, cebulę i bułkę.
Połącz w misce masę mięsną z jajkiem i majerankiem. Wyrób dłonią. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Uformuj z masy mięsnej niewielkie kulki, obtocz je w mące i wysmaż na oleju na złocisty kolor.
Podawaj zupę krem z pulpetami.