Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 575

Dodano:

Odsłon: 5682

Smaczna i zdrowa nadaje się jako alternatywa na świąteczny obiad i nie tylko ;). Więcej na: http://projectswithtaste.blogspot.com/

Składniki

  • 1,5 kg dyni
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 szklanki bulionu drobowego
  • 2 łyżeczki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • imbir
  • czarny pieprz
  • Sól morska
  • kawałek masła
  • jogurt naturalny (gęsty)
  • prażone pestki z dyni
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zanim zaczniemy gotować zupę, przygotujmy warzywa. Trzeba je umyć i obrać. Dynię, marchew i cebulę kroimy na kawałki. Następnie przekładamy je do garnka z grubym dnem, dodajemy oliwę i podsmażamy wszystko przez 5 minut cały czas mieszając. Potem zalewamy warzywa bulionem i gotujemy je przez 30 minut po przykryciem aż warzywa zmiękną. Gdy warzywa są już gotowe, zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy masło i przyprawy (po 0,5 łyżeczki). Na koniec miksujemy wszystko blenderem na jednolitą masę. Podajemy zupę z łyżką jogurtu i pestkami z dyni. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń