Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa dyniowa w sam raz na jesienne chłody.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 230
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1430
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 230
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1430
Składniki
W garnku rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek i cebulę, podsmażyć, dodać obrana ze skóry dynię pokrojoną w kostkę i podsmażamy kolejne 5 minut. Zalewamy bulionem, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy około 30 minut na małym ogniu.
Całość zmiksować na gładki krem, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i papryką, zagotować.