Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to warzywo o cennych walorach odżywczych i nie zawiera prawie kalorii.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Dynię umyć , pociąć w ósemki, wyrzucić środek z pestkami. Dynię umieścić w blaszce , skropić oliwą z oliwek. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni piec dynię aż będzie miękka. Obrać ze skórki, zblendować.
Warzywa umyć, pokroić , włożyć do garnka, zalać 3 szklankami wody. Dodać podudzie, liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą, gotować 30 minut
Wyjąć podudzie, liść laurowy, ziele angielskie. Podudzie obrać, dodać do bulionu, zblendować.
Do bulionu dodać dynię doprawić papryką i chilli, gotować 5 minut. Podawać z kleksem śmietany, groszkiem ptysiowym lub grzankami.