Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to warzywo o cennych walorach odżywczych i nie zawiera prawie kalorii.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2811
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 281
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 245
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2811
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 281
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 245
Składniki
Dynię umyć , pociąć w ósemki, wyrzucić środek z pestkami. Dynię umieścić w blaszce , skropić oliwą z oliwek. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni piec dynię aż będzie miękka. Obrać ze skórki, zblendować.
Warzywa umyć, pokroić , włożyć do garnka, zalać 3 szklankami wody. Dodać podudzie, liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą, gotować 30 minut
Wyjąć podudzie, liść laurowy, ziele angielskie. Podudzie obrać, dodać do bulionu, zblendować.
Do bulionu dodać dynię doprawić papryką i chilli, gotować 5 minut. Podawać z kleksem śmietany, groszkiem ptysiowym lub grzankami.