Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to warzywo o cennych walorach odżywczych i nie zawiera prawie kalorii.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Dynię umyć , pociąć w ósemki, wyrzucić środek z pestkami. Dynię umieścić w blaszce , skropić oliwą z oliwek. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni piec dynię aż będzie miękka. Obrać ze skórki, zblendować.
Warzywa umyć, pokroić , włożyć do garnka, zalać 3 szklankami wody. Dodać podudzie, liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą, gotować 30 minut
Wyjąć podudzie, liść laurowy, ziele angielskie. Podudzie obrać, dodać do bulionu, zblendować.
Do bulionu dodać dynię doprawić papryką i chilli, gotować 5 minut. Podawać z kleksem śmietany, groszkiem ptysiowym lub grzankami.