Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to warzywo o cennych walorach odżywczych i nie zawiera prawie kalorii.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 666
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 309
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 177
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 716
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 666
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 309
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 177
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 716
Składniki
Dynię umyć , pociąć w ósemki, wyrzucić środek z pestkami. Dynię umieścić w blaszce , skropić oliwą z oliwek. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni piec dynię aż będzie miękka. Obrać ze skórki, zblendować.
Warzywa umyć, pokroić , włożyć do garnka, zalać 3 szklankami wody. Dodać podudzie, liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą, gotować 30 minut
Wyjąć podudzie, liść laurowy, ziele angielskie. Podudzie obrać, dodać do bulionu, zblendować.
Do bulionu dodać dynię doprawić papryką i chilli, gotować 5 minut. Podawać z kleksem śmietany, groszkiem ptysiowym lub grzankami.