Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1624
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 531
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 386
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 66
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1624
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 531
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 386
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 66
Składniki
Cebulę drobno pokroiłem i podsmażyłem, dodałem do niej posiekany czosnek. Następnie dorzuciłem pokrojone w kostkę ziemniaki, dynię i marchew. Dusiłem na małym ogniu do miękkości.
Dolałem bulion, zagotowałem a następnie całość zmiksowałem. Do smaku doprawiłem pieprzem, solą, sokiem z cytryny.
Przed podaniem, na zupę dałem łyżkę jogurtu naturalnego/śmietany i szczyptę natki z pietruszki. Najlepiej smakuje z grzankami ;)