Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13535
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 842
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12706
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13535
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 842
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12706
Składniki
Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona i miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki również obrać i pokroić w kostkę.
W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną w drobną kostkę oliwę. Cebulę zeszklić na oleju, czosnek pokroić w plasterki i dodać do cebuli.
Gdy już podsmażymy, dodać ziemniaki, marchewkę oraz dynie pokrojoną na mniejsze kawałki i zalać gorącym bulionem, zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez ok 10 minut.
Świeże pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę i dodać do zupy. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować przez ok 10 minut lub do miękkości warzyw. Po ugotowaniu zmiksować w blenderze.
Doprawić solą, kurkumą i imbirem do smaku.