Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 61
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 707
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 461
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 140
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 61
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 707
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 461
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 140
Składniki
Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona i miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki również obrać i pokroić w kostkę.
W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną w drobną kostkę oliwę. Cebulę zeszklić na oleju, czosnek pokroić w plasterki i dodać do cebuli.
Gdy już podsmażymy, dodać ziemniaki, marchewkę oraz dynie pokrojoną na mniejsze kawałki i zalać gorącym bulionem, zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez ok 10 minut.
Świeże pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę i dodać do zupy. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować przez ok 10 minut lub do miękkości warzyw. Po ugotowaniu zmiksować w blenderze.
Doprawić solą, kurkumą i imbirem do smaku.