Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 38
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 118
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 38
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 118
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 124
Składniki
Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona i miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki również obrać i pokroić w kostkę.
W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną w drobną kostkę oliwę. Cebulę zeszklić na oleju, czosnek pokroić w plasterki i dodać do cebuli.
Gdy już podsmażymy, dodać ziemniaki, marchewkę oraz dynie pokrojoną na mniejsze kawałki i zalać gorącym bulionem, zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez ok 10 minut.
Świeże pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę i dodać do zupy. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować przez ok 10 minut lub do miękkości warzyw. Po ugotowaniu zmiksować w blenderze.
Doprawić solą, kurkumą i imbirem do smaku.