Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na zupy kremy jest mnóstwo. Poniżej jeden z naszych ulubionych. Przygotowanie zupy może zająć dłuższą chwilę, bo obieranie dyni czasem nie jest łatwą sprawą, ale warto. Otrzymamy bowiem bardzo dobrą, zdrową i sycącą zupę.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1614
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1614
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Składniki
Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera obrać, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, jeśli jest młoda nie trzeba obierać ze skórki, pokroić na kawałki i usunąć pestki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Warzywa zalać bulionem – powinno go być tyle, by przykrył warzywa, uzyskamy wtedy idealną konsystencję kremu. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą zupełnie miękkie. Zupę zmiksować na gładko. Doprawić do smaku przyprawami oraz posiekaną natką pietruszki. Zupę podać posypaną pestkami dyni i słonecznika. Jeśli zupa wychodzi dość gęsta, dodajemy wody lub rosołu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.