Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na zupy kremy jest mnóstwo. Poniżej jeden z naszych ulubionych. Przygotowanie zupy może zająć dłuższą chwilę, bo obieranie dyni czasem nie jest łatwą sprawą, ale warto. Otrzymamy bowiem bardzo dobrą, zdrową i sycącą zupę.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 831
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 231
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31472
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 470
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 831
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 231
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31472
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 470
Składniki
Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera obrać, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, jeśli jest młoda nie trzeba obierać ze skórki, pokroić na kawałki i usunąć pestki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Warzywa zalać bulionem – powinno go być tyle, by przykrył warzywa, uzyskamy wtedy idealną konsystencję kremu. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą zupełnie miękkie. Zupę zmiksować na gładko. Doprawić do smaku przyprawami oraz posiekaną natką pietruszki. Zupę podać posypaną pestkami dyni i słonecznika. Jeśli zupa wychodzi dość gęsta, dodajemy wody lub rosołu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.