Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na zupy kremy jest mnóstwo. Poniżej jeden z naszych ulubionych. Przygotowanie zupy może zająć dłuższą chwilę, bo obieranie dyni czasem nie jest łatwą sprawą, ale warto. Otrzymamy bowiem bardzo dobrą, zdrową i sycącą zupę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11353
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4950
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1158
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9901
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1465
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11353
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4950
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1158
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9901
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1465
Składniki
Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera obrać, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, jeśli jest młoda nie trzeba obierać ze skórki, pokroić na kawałki i usunąć pestki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Warzywa zalać bulionem – powinno go być tyle, by przykrył warzywa, uzyskamy wtedy idealną konsystencję kremu. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą zupełnie miękkie. Zupę zmiksować na gładko. Doprawić do smaku przyprawami oraz posiekaną natką pietruszki. Zupę podać posypaną pestkami dyni i słonecznika. Jeśli zupa wychodzi dość gęsta, dodajemy wody lub rosołu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.