Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa z dyni i gruszek z dodatkiem chili.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Dynię oczyścić z pestek i pokroić na małe kawałki. Gruszki i cebulę obrać i pokroić. Przygotować naczynie żaroodporne wyłożyć na nim dynię, gruszki i cebulę, skropić olejem i wstawić do piekarnika na 25 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Miękkie upieczone składniki zmiksować i dodać do nich wywar warzywny lub mięsny. Wywar dodajemy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji zupy w zależności od indywidualnych upodobań.
Zupę przyprawiamy chili, czarnym pieprzem i solą.
Zupę możemy podawać jako czysty krem lub z dodatkami np. ryżem czy makaronem.