Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa z dyni i gruszek z dodatkiem chili.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 637
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 296
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 169
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 708
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 637
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 296
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 169
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 708
Składniki
Dynię oczyścić z pestek i pokroić na małe kawałki. Gruszki i cebulę obrać i pokroić. Przygotować naczynie żaroodporne wyłożyć na nim dynię, gruszki i cebulę, skropić olejem i wstawić do piekarnika na 25 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Miękkie upieczone składniki zmiksować i dodać do nich wywar warzywny lub mięsny. Wywar dodajemy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji zupy w zależności od indywidualnych upodobań.
Zupę przyprawiamy chili, czarnym pieprzem i solą.
Zupę możemy podawać jako czysty krem lub z dodatkami np. ryżem czy makaronem.