Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa z dyni i gruszek z dodatkiem chili.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Dynię oczyścić z pestek i pokroić na małe kawałki. Gruszki i cebulę obrać i pokroić. Przygotować naczynie żaroodporne wyłożyć na nim dynię, gruszki i cebulę, skropić olejem i wstawić do piekarnika na 25 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Miękkie upieczone składniki zmiksować i dodać do nich wywar warzywny lub mięsny. Wywar dodajemy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji zupy w zależności od indywidualnych upodobań.
Zupę przyprawiamy chili, czarnym pieprzem i solą.
Zupę możemy podawać jako czysty krem lub z dodatkami np. ryżem czy makaronem.