Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna, aromatyczna i kremowa zupa z dyni to niekwestionowana królowa wśród jesiennych zup ;) Krem z dyni można przygotować na wiele sposobów, zarówno w wersji wytrawnej jak i na słodko. Ja jestem zdecydowanie zwolenniczką tej pierwszej opcji. Dynia świetnie współgra z pikantnymi przyprawami, stąd nie mogło zabraknąć ich w tym przepisie. Dodatek mleka kokosowego nadaje zupie wyrazistego smaku, konkretnie go podkręca, a zarazem świetnie równoważy pikantność przypraw.
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 835
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1949
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 835
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1949
Składniki
W garnku rozpuścić masło z oliwą. Dodać drobno pokrojoną cebulę i zeszklić ją przez kilka minut. Dodać imbir, chili, kurkumę, curry oraz gałkę muszkatołową. Chwilę podsmażyć całość. Dodać drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę dynię. Całość zalać bulionem, dodać ryż i mleko kokosowe. Gotować na wolnym ogniu do miękkości dyni i ryżu. Zblendować na gładki krem. Po zblendowaniu ponownie podgrzać i ewentualnie doprawić solą. Podawać gorącą z pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni, groszkiem ptysiowym lub grzankami.