Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna, aromatyczna i kremowa zupa z dyni to niekwestionowana królowa wśród jesiennych zup ;) Krem z dyni można przygotować na wiele sposobów, zarówno w wersji wytrawnej jak i na słodko. Ja jestem zdecydowanie zwolenniczką tej pierwszej opcji. Dynia świetnie współgra z pikantnymi przyprawami, stąd nie mogło zabraknąć ich w tym przepisie. Dodatek mleka kokosowego nadaje zupie wyrazistego smaku, konkretnie go podkręca, a zarazem świetnie równoważy pikantność przypraw.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 55
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 55
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Składniki
W garnku rozpuścić masło z oliwą. Dodać drobno pokrojoną cebulę i zeszklić ją przez kilka minut. Dodać imbir, chili, kurkumę, curry oraz gałkę muszkatołową. Chwilę podsmażyć całość. Dodać drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę dynię. Całość zalać bulionem, dodać ryż i mleko kokosowe. Gotować na wolnym ogniu do miękkości dyni i ryżu. Zblendować na gładki krem. Po zblendowaniu ponownie podgrzać i ewentualnie doprawić solą. Podawać gorącą z pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni, groszkiem ptysiowym lub grzankami.