Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupy krem. Połączenie korzenia pietruszki i słodkiej gruszki nadaje jej wyjątkowy, niespotykany smak. To szybkie i sycące danie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415822
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2705
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415822
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2705
Składniki
Pietruszkę obrać i pokroić w grube plastry. W garnku rozgrzać olej dodać pietruszkę i dusić ma małym ogniu pod przykryciem około 7 minut, często mieszając. Dodać obraną, wypestkowaną i pokrojoną w spore cząstki gruszkę i dusić około 10-15 minut. Potem wlać bulion,gotować 10 minut, dolać mleko, przyprawy i dalej gotować jeszcze 10 lub kilkanaście minut. Całość zmiksować. Podawać posypane drożdżami i pestkami dyni.