Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupy krem. Połączenie korzenia pietruszki i słodkiej gruszki nadaje jej wyjątkowy, niespotykany smak. To szybkie i sycące danie.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4497
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5919
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12726
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4497
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5919
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12726
Składniki
Pietruszkę obrać i pokroić w grube plastry. W garnku rozgrzać olej dodać pietruszkę i dusić ma małym ogniu pod przykryciem około 7 minut, często mieszając. Dodać obraną, wypestkowaną i pokrojoną w spore cząstki gruszkę i dusić około 10-15 minut. Potem wlać bulion,gotować 10 minut, dolać mleko, przyprawy i dalej gotować jeszcze 10 lub kilkanaście minut. Całość zmiksować. Podawać posypane drożdżami i pestkami dyni.