Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z kabaczka

Zupa krem z kabaczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2295 Ocena: 50591

Dodano:

Odsłon: 2528

Warzywna zupa ,delikatna bez grama mięsa.

Składniki

  • 600 g miąższu z kabaczka
  • marchew
  • pietruszka
  • 4 ziemniaki
  • por (biała część)
  • łyżka masła
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • gałka muszkatołowa
  • mielony imbir
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z kabaczka

Przygotowanie

  1. Kabaczka kroimy w kostkę i razem z pietruszką i marchewką podsmażamy na maśle. Dolewamy bulionu i zagotowujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Pietruszkę i marchew wyjmujemy i kroimy w kostkę. Kabaczka miksujemy ,dodajemy pietruszkę ,marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę razem z porem pokrojonym w piórka. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową i imbirem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń