Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite jak z kilku składników może powstać pyszne, zdrowe i rozgrzewające danie w postaci lekkostrawnej zupki. :)
blender, garnek
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2967
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 61
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2967
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 61
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Składniki
1. Kalafiora ugotować do miękkości w osolonej i posłodzonej wodzie. 2. Odsączyć kalafiora i zblendować go z mlekiem oraz wodą. 3. Obrane jabłko zetrzeć i dodać je wraz z chrzanem i przyprawami do zupy. 4. Doprowadzić do zagotowania. W przypadku gdy zupa wyjdzie zbyt rzadka można albo dolać więcej wody lub w wersji mniej fit ugnieść mąkę (10 g) z masłem (20 g) na kulkę. Dodać ją do zupy i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się. Smacznego!