Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite jak z kilku składników może powstać pyszne, zdrowe i rozgrzewające danie w postaci lekkostrawnej zupki. :)
blender, garnek
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5211
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5211
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Składniki
1. Kalafiora ugotować do miękkości w osolonej i posłodzonej wodzie. 2. Odsączyć kalafiora i zblendować go z mlekiem oraz wodą. 3. Obrane jabłko zetrzeć i dodać je wraz z chrzanem i przyprawami do zupy. 4. Doprowadzić do zagotowania. W przypadku gdy zupa wyjdzie zbyt rzadka można albo dolać więcej wody lub w wersji mniej fit ugnieść mąkę (10 g) z masłem (20 g) na kulkę. Dodać ją do zupy i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się. Smacznego!