Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa zupa na obiad.
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 190
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 143
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 150
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 124
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 113
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 468
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 190
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 143
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 150
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 124
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 113
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 468
Składniki
Wykonanie: Z włoszczyzny gotujemy wywar, przecedzamy przez sito. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone na cząstki kalarepki, masło, przyprawiamy solą i cukrem do smaku i zgotowujemy. Z mąki robimy zasmażkę, rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody, po czym dodajemy do zupy. Gdy kalarepka będzie już miękka, zupę należy zblendować. Żółtka dobrze łączymy ze śmietaną i dodajemy do zupy przed jej podaniem razem z grzankami.