Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa zupa na obiad.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 206
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 56
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 15
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 206
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 56
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 15
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Składniki
Wykonanie: Z włoszczyzny gotujemy wywar, przecedzamy przez sito. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone na cząstki kalarepki, masło, przyprawiamy solą i cukrem do smaku i zgotowujemy. Z mąki robimy zasmażkę, rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody, po czym dodajemy do zupy. Gdy kalarepka będzie już miękka, zupę należy zblendować. Żółtka dobrze łączymy ze śmietaną i dodajemy do zupy przed jej podaniem razem z grzankami.