Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa zupa na obiad.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254192
Polecam.
Odsłon: 1517
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254192
Polecam.
Odsłon: 1517
Składniki
Wykonanie: Z włoszczyzny gotujemy wywar, przecedzamy przez sito. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone na cząstki kalarepki, masło, przyprawiamy solą i cukrem do smaku i zgotowujemy. Z mąki robimy zasmażkę, rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody, po czym dodajemy do zupy. Gdy kalarepka będzie już miękka, zupę należy zblendować. Żółtka dobrze łączymy ze śmietaną i dodajemy do zupy przed jej podaniem razem z grzankami.