Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kurki trwa krótko, dlatego warto wykorzystać ten moment i przygotować coś naprawdę wyjątkowego. Jednym z najlepszych sposobów na podkreślenie ich aromatu jest delikatna, kremowa zupa, która pachnie lasem i smakuje domowym ciepłem. Kurki połączone z cebulą, czosnkiem, marchewką i ziemniakami, a następnie zmiksowane na aksamitny krem, tworzą danie, któremu trudno się oprzeć. To przepis prosty, szybki i pełen naturalnych smaków – idealny zarówno na rodzinny obiad, jak i elegancką kolację. Podana z chrupiącymi grzankami zachwyci każdego miłośnika sezonowych dań.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlać troszkę oleju i dać łyżkę masła. Ziemniaki i marchewki pokroić na większe kawałki, smażyć kilka minut przewracając, następnie przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem lub bulionem. Na tej samej patelni ponownie rozgrzać olej z masłem i dodać pokrojoną cebulę, chwilę smażyć i dodać oczyszczone kurki, większe grzyby przekroić na pół. Smażyć kilka minut. Pod koniec dodać pokrojony czosnek, jeszcze chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem. Całą zawartość patelni wlać do zupy i gotować ok. 15-20 minut do miękkości. Na koniec zupę zblendować, dodać śmietanę i ponownie zagotować. Można jeszcze doprawić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym do smaku. Zupa jest przepyszna! SMACZNEGO!