Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kurki trwa krótko, dlatego warto wykorzystać ten moment i przygotować coś naprawdę wyjątkowego. Jednym z najlepszych sposobów na podkreślenie ich aromatu jest delikatna, kremowa zupa, która pachnie lasem i smakuje domowym ciepłem. Kurki połączone z cebulą, czosnkiem, marchewką i ziemniakami, a następnie zmiksowane na aksamitny krem, tworzą danie, któremu trudno się oprzeć. To przepis prosty, szybki i pełen naturalnych smaków – idealny zarówno na rodzinny obiad, jak i elegancką kolację. Podana z chrupiącymi grzankami zachwyci każdego miłośnika sezonowych dań.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38428
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38428
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlać troszkę oleju i dać łyżkę masła. Ziemniaki i marchewki pokroić na większe kawałki, smażyć kilka minut przewracając, następnie przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem lub bulionem. Na tej samej patelni ponownie rozgrzać olej z masłem i dodać pokrojoną cebulę, chwilę smażyć i dodać oczyszczone kurki, większe grzyby przekroić na pół. Smażyć kilka minut. Pod koniec dodać pokrojony czosnek, jeszcze chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem. Całą zawartość patelni wlać do zupy i gotować ok. 15-20 minut do miękkości. Na koniec zupę zblendować, dodać śmietanę i ponownie zagotować. Można jeszcze doprawić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym do smaku. Zupa jest przepyszna! SMACZNEGO!