Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łubin kojarzy się z pięknymi fioletowymi, różowymi lub błękitnymi kwiatami, które spotykamy w ogrodach, polach czy łąkach. Wiele gatunków łubinu jest trujących, gdyż posiadają wiele alkaloidów. Oczywiście użyłam odmiany jadalnej, która jest bogatym źródłem białka, ma bardzo niski indeks glikemiczny, a dodatkowo wpływa na obniżanie złego cholesterolu.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 56
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3772
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6779
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 56
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3772
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6779
Składniki
Na maśle szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, fenkuł, chili oraz odcedzony łubin. Do warzyw dodajemy przyprawy, chwilę wszystko podsmażamy. Warzywa zalewamy zimną wodą i gotujemy, aż ziemniaki się ugotują. Zupę miksujemy, aż uzyska gładką konsystencję, ja dodatkowo przetarłam ją jeszcze za pomocą przecieraka. Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy posypaną natką fenkułu, płatkiem masła, ziarnami łubinu oraz posypaną płatkami suszonej papryki.