Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łubin kojarzy się z pięknymi fioletowymi, różowymi lub błękitnymi kwiatami, które spotykamy w ogrodach, polach czy łąkach. Wiele gatunków łubinu jest trujących, gdyż posiadają wiele alkaloidów. Oczywiście użyłam odmiany jadalnej, która jest bogatym źródłem białka, ma bardzo niski indeks glikemiczny, a dodatkowo wpływa na obniżanie złego cholesterolu.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 578
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2176
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 156
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 220
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 578
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2176
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 156
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 220
Składniki
Na maśle szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, fenkuł, chili oraz odcedzony łubin. Do warzyw dodajemy przyprawy, chwilę wszystko podsmażamy. Warzywa zalewamy zimną wodą i gotujemy, aż ziemniaki się ugotują. Zupę miksujemy, aż uzyska gładką konsystencję, ja dodatkowo przetarłam ją jeszcze za pomocą przecieraka. Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy posypaną natką fenkułu, płatkiem masła, ziarnami łubinu oraz posypaną płatkami suszonej papryki.