Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łubin kojarzy się z pięknymi fioletowymi, różowymi lub błękitnymi kwiatami, które spotykamy w ogrodach, polach czy łąkach. Wiele gatunków łubinu jest trujących, gdyż posiadają wiele alkaloidów. Oczywiście użyłam odmiany jadalnej, która jest bogatym źródłem białka, ma bardzo niski indeks glikemiczny, a dodatkowo wpływa na obniżanie złego cholesterolu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 378
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3255
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 718
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 378
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3255
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 718
Składniki
Na maśle szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, fenkuł, chili oraz odcedzony łubin. Do warzyw dodajemy przyprawy, chwilę wszystko podsmażamy. Warzywa zalewamy zimną wodą i gotujemy, aż ziemniaki się ugotują. Zupę miksujemy, aż uzyska gładką konsystencję, ja dodatkowo przetarłam ją jeszcze za pomocą przecieraka. Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy posypaną natką fenkułu, płatkiem masła, ziarnami łubinu oraz posypaną płatkami suszonej papryki.