Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesienne chłody! Rozgrzewa, a do tego jest szalenie zdrowa.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 370
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15203
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3123
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 370
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15203
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3123
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry, cebulę posiekać w kostkę, imbir pokroić w plasterki. Warzywa podsmażyć na maśle na złoto.
Dodać bulion, gotować do miękkości warzyw około 25-30 minut. Dodać skórkę i sok wyciśnięty z pomarańczy. Całość zmiksować za pomocą blendera, przyprawić solą, pieprzem i chili.
Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać śmietany/jogurtu naturalnego lub bulionu, aby uzyskać pożądaną konsystencję.