Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesienne chłody! Rozgrzewa, a do tego jest szalenie zdrowa.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21694
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 303
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21694
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 303
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry, cebulę posiekać w kostkę, imbir pokroić w plasterki. Warzywa podsmażyć na maśle na złoto.
Dodać bulion, gotować do miękkości warzyw około 25-30 minut. Dodać skórkę i sok wyciśnięty z pomarańczy. Całość zmiksować za pomocą blendera, przyprawić solą, pieprzem i chili.
Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać śmietany/jogurtu naturalnego lub bulionu, aby uzyskać pożądaną konsystencję.