Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesienne chłody! Rozgrzewa, a do tego jest szalenie zdrowa.
Polecam.
Odsłon: 296
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 289
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 181
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 296
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 289
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 181
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 128
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry, cebulę posiekać w kostkę, imbir pokroić w plasterki. Warzywa podsmażyć na maśle na złoto.
Dodać bulion, gotować do miękkości warzyw około 25-30 minut. Dodać skórkę i sok wyciśnięty z pomarańczy. Całość zmiksować za pomocą blendera, przyprawić solą, pieprzem i chili.
Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać śmietany/jogurtu naturalnego lub bulionu, aby uzyskać pożądaną konsystencję.