Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesienne chłody! Rozgrzewa, a do tego jest szalenie zdrowa.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38500
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 395
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38500
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 395
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry, cebulę posiekać w kostkę, imbir pokroić w plasterki. Warzywa podsmażyć na maśle na złoto.
Dodać bulion, gotować do miękkości warzyw około 25-30 minut. Dodać skórkę i sok wyciśnięty z pomarańczy. Całość zmiksować za pomocą blendera, przyprawić solą, pieprzem i chili.
Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać śmietany/jogurtu naturalnego lub bulionu, aby uzyskać pożądaną konsystencję.