Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesienne chłody! Rozgrzewa, a do tego jest szalenie zdrowa.
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 55
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 302
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2455
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4418
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 55
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 302
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2455
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4418
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry, cebulę posiekać w kostkę, imbir pokroić w plasterki. Warzywa podsmażyć na maśle na złoto.
Dodać bulion, gotować do miękkości warzyw około 25-30 minut. Dodać skórkę i sok wyciśnięty z pomarańczy. Całość zmiksować za pomocą blendera, przyprawić solą, pieprzem i chili.
Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać śmietany/jogurtu naturalnego lub bulionu, aby uzyskać pożądaną konsystencję.