Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra zupa krem z marchwi, pomarańczy, imbiru i mleka kokosowego. Inspiracja smakami Azji.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101224
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5768
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101224
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5768
Składniki
Marchew, pietruszkę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy razem na oleju, aż warzywa lekko zmiękną. Zalewamy wodą lub bulionem, gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Dodajemy mleko kokosowe, Srirachę, sok i skórkę z pomarańczy. Razem gotujemy na małym ogniu jeszcze 5 minut, aby smaki się przegryzły. Ewentualnie doprawiamy solą do smaku. Zupę podajemy posypaną chipsami kokosowymi.