Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra zupa krem z marchwi, pomarańczy, imbiru i mleka kokosowego. Inspiracja smakami Azji.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 57
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3902
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6786
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 57
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3902
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6786
Składniki
Marchew, pietruszkę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy razem na oleju, aż warzywa lekko zmiękną. Zalewamy wodą lub bulionem, gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Dodajemy mleko kokosowe, Srirachę, sok i skórkę z pomarańczy. Razem gotujemy na małym ogniu jeszcze 5 minut, aby smaki się przegryzły. Ewentualnie doprawiamy solą do smaku. Zupę podajemy posypaną chipsami kokosowymi.