Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra zupa krem z marchwi, pomarańczy, imbiru i mleka kokosowego. Inspiracja smakami Azji.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 515
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1832
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 131
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 207
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 515
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1832
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 131
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 207
Składniki
Marchew, pietruszkę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy razem na oleju, aż warzywa lekko zmiękną. Zalewamy wodą lub bulionem, gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Dodajemy mleko kokosowe, Srirachę, sok i skórkę z pomarańczy. Razem gotujemy na małym ogniu jeszcze 5 minut, aby smaki się przegryzły. Ewentualnie doprawiamy solą do smaku. Zupę podajemy posypaną chipsami kokosowymi.