Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra zupa krem z marchwi, pomarańczy, imbiru i mleka kokosowego. Inspiracja smakami Azji.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31420
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15079
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1406
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31420
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15079
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1406
Składniki
Marchew, pietruszkę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy razem na oleju, aż warzywa lekko zmiękną. Zalewamy wodą lub bulionem, gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Dodajemy mleko kokosowe, Srirachę, sok i skórkę z pomarańczy. Razem gotujemy na małym ogniu jeszcze 5 minut, aby smaki się przegryzły. Ewentualnie doprawiamy solą do smaku. Zupę podajemy posypaną chipsami kokosowymi.