Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem jest idealną opcją na szybki obiad ale również na przemycenie do dania składników, których wasi domownicy nie lubią. Ja dziś zapraszam Was na połączenie wręcz idealne. Nie znam nikogo komu by ta zupa nie smakowała. Marchewka przełamana smakiem mango, lekką ostrością imbiru oraz mlekiem kokosowym sprawi, że do tej zupy będziecie wracać często :) Przekonajcie się sami!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118892
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8759
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3188
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2643
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118892
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8759
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3188
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2643
Składniki
Bulion przelewamy do garnka i zagotowujemy. W między czasie obieramy i kroimy marchewkę na mniejsze kawałki. To samo robimy z mango. Imbir obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.
Gdy bulion się zagotuje dodajemy do niego marchewkę i gotujemy pod przykryciem aż zmięknie. Następnie dodajemy mango oraz imbir i ponownie gotujemy przez około 5-7 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe i wszystko miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy.
Na sam koniec przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. I nasza zupa krem gotowa :) Smacznego!!