Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem jest idealną opcją na szybki obiad ale również na przemycenie do dania składników, których wasi domownicy nie lubią. Ja dziś zapraszam Was na połączenie wręcz idealne. Nie znam nikogo komu by ta zupa nie smakowała. Marchewka przełamana smakiem mango, lekką ostrością imbiru oraz mlekiem kokosowym sprawi, że do tej zupy będziecie wracać często :) Przekonajcie się sami!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37986
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 151
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9232
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37986
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 151
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9232
Składniki
Bulion przelewamy do garnka i zagotowujemy. W między czasie obieramy i kroimy marchewkę na mniejsze kawałki. To samo robimy z mango. Imbir obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.
Gdy bulion się zagotuje dodajemy do niego marchewkę i gotujemy pod przykryciem aż zmięknie. Następnie dodajemy mango oraz imbir i ponownie gotujemy przez około 5-7 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe i wszystko miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy.
Na sam koniec przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. I nasza zupa krem gotowa :) Smacznego!!