Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy polskie młode ziemniaczki. Krem jest subtelny zarazem wyrafinowany w smaku.
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1892
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 15
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 108
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1892
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 15
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 108
Składniki
Posiekaną cebulę szklimy na maśle ,dodajemy do niej pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy jeszcze 5 min. Następnie zalewamy gorącą wodą ,solimy- ok. 1 łyżeczki(na równi z ziemniakami) i gotujemy do miękkości ziemniaków. Zestawiamy z ognia ,studzimy i miksujemy. Ponownie wstawiamy na palnik ,zagotowujemy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,mielonym kminkiem. Szynkę kroimy w paski ,podsmażamy (bez tłuszczu) na patelni. Zupę rozlewamy do talerzy ,dodajemy smażoną szynkę i posiekaną natkę pietruszki.