Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy polskie młode ziemniaczki. Krem jest subtelny zarazem wyrafinowany w smaku.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3751
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 929
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34210
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 558
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3751
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 929
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34210
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 558
Składniki
Posiekaną cebulę szklimy na maśle ,dodajemy do niej pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy jeszcze 5 min. Następnie zalewamy gorącą wodą ,solimy- ok. 1 łyżeczki(na równi z ziemniakami) i gotujemy do miękkości ziemniaków. Zestawiamy z ognia ,studzimy i miksujemy. Ponownie wstawiamy na palnik ,zagotowujemy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,mielonym kminkiem. Szynkę kroimy w paski ,podsmażamy (bez tłuszczu) na patelni. Zupę rozlewamy do talerzy ,dodajemy smażoną szynkę i posiekaną natkę pietruszki.