Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
blender, garnek
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5338
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8606
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17523
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 636
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5338
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8606
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17523
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 636
Składniki
Nastawić wywar. Buraki pokroić i upiec w temperaturze 180 stopni, przez ok 1 godzinę. Przestudzić, obrać i pokroić w plastry. Jabłko, czosnek i cebulę pokroić. Na maśle udusić cebulę, dodać buraki, czosnek i jabłko i dusić jeszcze 10 minut. Buraki oraz podsmażone na patelni produkty dodać do wywaru. Gotować ok godzinę. Zblendować. Smacznego!