Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
blender, garnek
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 308
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3013
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 308
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3013
Składniki
Nastawić wywar. Buraki pokroić i upiec w temperaturze 180 stopni, przez ok 1 godzinę. Przestudzić, obrać i pokroić w plastry. Jabłko, czosnek i cebulę pokroić. Na maśle udusić cebulę, dodać buraki, czosnek i jabłko i dusić jeszcze 10 minut. Buraki oraz podsmażone na patelni produkty dodać do wywaru. Gotować ok godzinę. Zblendować. Smacznego!