Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na najlepszą zupę pieczarkową jaką jadłam:). Dzięki temu, że pieczarki pieczemy z masłem a nie smażymy zyskujemy całkiem inny smak.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5939
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6848
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5939
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6848
Składniki
Pokrojone w ćwiartki pieczarki i posiekaną cebulę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch układamy masło, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Marchew, ziemniaki, pietruszkę i seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy 2 litrami wody, gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy upieczone pieczarki i cebulę wraz z powstałym sosem, przyprawy i śmietankę. Studzimy, miksujemy na gładki krem. Przed podaniem posypujemy startym żółtym serem, posypujemy natką pietruszki.