Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna, gęsta zupa warzywna. Korzeń pietruszki nadaje rewelacyjny smak, a cukinia wspaniały kolor. Można podać ją z grzankami, makaronem lub kaszą.
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 62
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 553
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 524
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 62
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 553
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 524
Składniki
Pietruszki obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaka obieramy i razem z cukinią kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Na łyżce oleju smażymy razem warzywa, co jakiś czas mieszając, aż warzywa ładnie się zarumienią. Warzywa wkładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy lubczyk suszony i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę przed podaniem posypujemy suszonym lubczykiem i dekorujemy śmietaną lub jogurtem.