Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna, gęsta zupa warzywna. Korzeń pietruszki nadaje rewelacyjny smak, a cukinia wspaniały kolor. Można podać ją z grzankami, makaronem lub kaszą.
Cudowny smak knedli ze śliwkami mojej babci pamiętam do dziś. To pyszne, pros...
Odsłon: 144
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 2695
Niezwykle prosty przepis na ziemniaki zapiekane z serem żółtym. Jeśli lubisz...
Odsłon: 15323
Cudowny smak knedli ze śliwkami mojej babci pamiętam do dziś. To pyszne, pros...
Odsłon: 144
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 2695
Niezwykle prosty przepis na ziemniaki zapiekane z serem żółtym. Jeśli lubisz...
Odsłon: 15323
Składniki
Pietruszki obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaka obieramy i razem z cukinią kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Na łyżce oleju smażymy razem warzywa, co jakiś czas mieszając, aż warzywa ładnie się zarumienią. Warzywa wkładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy lubczyk suszony i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę przed podaniem posypujemy suszonym lubczykiem i dekorujemy śmietaną lub jogurtem.