Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i pożywna zupa pomidorowa z dodatkiem cebulki i bazylii. Sekretem jej smaku jest nuta słodyczy ze stewii
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 835
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 242
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31482
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 835
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 242
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31482
Składniki
W garnku rozpuść masło, dodaj cebulę i podsmaż na złoto.
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Dodaj posiekaną bazylię i pieprz. Zblenduj całość do uzyskania kremowej konsystencji. Do smaku dodaj kilka kropel stewii w płynie Natusweet. Zupę udekoruj kleksem kwaśniej śmietany i listkiem bazylii.