Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, pyszna dzięki dodatkom
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 287
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 1007
Dziś do pracy.
Odsłon: 138
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15415
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 332
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 287
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 1007
Dziś do pracy.
Odsłon: 138
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15415
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 332
Składniki
Obrane i umyte warzywa pokrój dość drobno. Na niewielkiej ilości oleju rzepakowego podsmaż cebulę, następnie dodaj czosnek i por i jeszcze chwilę smaż mieszając. Przełóż do garnka, dodaj seler, ziemniaki i 3/4 l wody. Gotuj przez 15-20 min. Zmiksuj. Dolej wody, dodaj do smaku sól, pieprz, gałkę muszkatołową, imbir i kurkumę. Ponownie zagotuj.
Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym, jajkiem na twardo, makaronem, grzankami