Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, pyszna dzięki dodatkom
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5555
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29895
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19621
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5555
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29895
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19621
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Składniki
Obrane i umyte warzywa pokrój dość drobno. Na niewielkiej ilości oleju rzepakowego podsmaż cebulę, następnie dodaj czosnek i por i jeszcze chwilę smaż mieszając. Przełóż do garnka, dodaj seler, ziemniaki i 3/4 l wody. Gotuj przez 15-20 min. Zmiksuj. Dolej wody, dodaj do smaku sól, pieprz, gałkę muszkatołową, imbir i kurkumę. Ponownie zagotuj.
Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym, jajkiem na twardo, makaronem, grzankami