Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, pyszna dzięki dodatkom
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1087
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1087
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3013
Składniki
Obrane i umyte warzywa pokrój dość drobno. Na niewielkiej ilości oleju rzepakowego podsmaż cebulę, następnie dodaj czosnek i por i jeszcze chwilę smaż mieszając. Przełóż do garnka, dodaj seler, ziemniaki i 3/4 l wody. Gotuj przez 15-20 min. Zmiksuj. Dolej wody, dodaj do smaku sól, pieprz, gałkę muszkatołową, imbir i kurkumę. Ponownie zagotuj.
Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym, jajkiem na twardo, makaronem, grzankami