Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, pyszna dzięki dodatkom
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 60
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 60
Składniki
Obrane i umyte warzywa pokrój dość drobno. Na niewielkiej ilości oleju rzepakowego podsmaż cebulę, następnie dodaj czosnek i por i jeszcze chwilę smaż mieszając. Przełóż do garnka, dodaj seler, ziemniaki i 3/4 l wody. Gotuj przez 15-20 min. Zmiksuj. Dolej wody, dodaj do smaku sól, pieprz, gałkę muszkatołową, imbir i kurkumę. Ponownie zagotuj.
Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym, jajkiem na twardo, makaronem, grzankami