Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupa krem z porów, jej historia jest następująca... Pewien wyjazd "w Polskę" i rozmowy o gotowaniu, coś tam zasłyszane, coś tam przemyślane i prośba, „ugotuj coś pysznego”... Tak, żeby poczuć aksamit w przełyku i kojący smak na języku, budzący mimowolny uśmiech. Żeby poczuć ciepło od wewnątrz, bo za oknem zima... Czy trudno jest spełnić tyle marzeń w jednej, kulinarnej wariacji? Zapewniam, że jeśli zdecydujecie się zaserwować zupę według tego przepisu to efekt będzie murowany! Smacznego!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19775
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19775
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Składniki
'Korzenne' warzywa kroimy w kostkę, por w krążki. Smażymy na rozgrzanym maśle. Zalewamy wrzątkiem. Gotujemy do miękkości. Studzimy, miksujemy, przecieramy przez drobne sito. Mąkę rozrabiamy w śmietanie, dodajemy do kremu, zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem i grzankami.