Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupa krem z porów, jej historia jest następująca... Pewien wyjazd "w Polskę" i rozmowy o gotowaniu, coś tam zasłyszane, coś tam przemyślane i prośba, „ugotuj coś pysznego”... Tak, żeby poczuć aksamit w przełyku i kojący smak na języku, budzący mimowolny uśmiech. Żeby poczuć ciepło od wewnątrz, bo za oknem zima... Czy trudno jest spełnić tyle marzeń w jednej, kulinarnej wariacji? Zapewniam, że jeśli zdecydujecie się zaserwować zupę według tego przepisu to efekt będzie murowany! Smacznego!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4254
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2540
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1698
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11191
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4254
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2540
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1698
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11191
Składniki
'Korzenne' warzywa kroimy w kostkę, por w krążki. Smażymy na rozgrzanym maśle. Zalewamy wrzątkiem. Gotujemy do miękkości. Studzimy, miksujemy, przecieramy przez drobne sito. Mąkę rozrabiamy w śmietanie, dodajemy do kremu, zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem i grzankami.