Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2352 Ocena: 52248
Dodano: 26.01.2021
Odsłon: 1358
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
'Korzenne' warzywa kroimy w kostkę, por w krążki. Smażymy na rozgrzanym maśle. Zalewamy wrzątkiem. Gotujemy do miękkości.
Studzimy, miksujemy, przecieramy przez drobne sito.
Mąkę rozrabiamy w śmietanie, dodajemy do kremu, zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem i grzankami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Futka 27 styczniaZgłoś do usunięcia
Przepyszna zupka <3 Narobiłeś mi smaku na zupę krem <31 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 27 styczniaZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 26 styczniaZgłoś do usunięcia
Fantastyczna ta zupa :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz