Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z pora z serkiem topionym świetnie smakuje na ciepło, ale może być podawana również jako chłodnik. Przygotujesz ją na bazie bulionu warzywnego i aromatycznych ziół. Nietypowy dodatek serka topionego zagwarantuje jej kremową konsystencję i bogatszy smak.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 69
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 69
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Zacznij od przygotowania warzyw. Z porów odkrój białą i zieloną część. Pokrój w kostkę. Pietruszki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub posiekaj drobno. Z selerem zrób tak samo. Obierz ziemniaki i pokrój w plasterki.
W dużym garnku zagotuj bulion, dodaj obrane i pokrojone ziemniaki. Po 10 minutach dodaj pora, pietruszkę i seler. Gotuj przez około 15 minut aż warzywa zmiękną.
W tym czasie posiekaj drobno cebulę, obierz ząbki czosnku, rozgnieć i przeciśnij przez praskę. Zeszklij na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Dodaj do bulionu. Przypraw zupę solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz posiekaną natką pietruszki. Dodaj do bulionu groszek odciśnięty z zalewy.
Całość zblenduj na gładką masę. W trakcie dodaj śmietanę oraz serek topiony. Mieszaj tak długo aż wszystkie składniki się połączą, a krem będzie miał jednolitą konsystencję. Podgrzej jeszcze przez 5-10 minut. Zupa krem z pora z serkiem topionym dobrze smakuje z grzankami.