Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu i smaczna zupa, którya wyśmienicie smakuje zarówno z grzankami, jak i groszkiem ptysiowym. Dla tych którzy lubią delikatny smak pora. Dla poszukujących nowych smaków - również. :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11835
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11835
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Pory oczyścić, pokroić w grube talarki.
W garnku roztopić masło, wrzucić pory - dusić ok. 15 minut. Dodać wody - tyle, żeby przykryła pory. Gotować 20 minut.
Gdy większa część wody odparuje, pory zmiksować.
Tak powstałą papkę uzupełnić wodą, dodać kostki rosołowe, kostkę smaku i serki topione - gotować ok. 15 minut (do rozpuszczenia serków). Przyprawić wg uznania.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego.