Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu i smaczna zupa, którya wyśmienicie smakuje zarówno z grzankami, jak i groszkiem ptysiowym. Dla tych którzy lubią delikatny smak pora. Dla poszukujących nowych smaków - również. :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37043
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9207
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37043
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9207
Składniki
Pory oczyścić, pokroić w grube talarki.
W garnku roztopić masło, wrzucić pory - dusić ok. 15 minut. Dodać wody - tyle, żeby przykryła pory. Gotować 20 minut.
Gdy większa część wody odparuje, pory zmiksować.
Tak powstałą papkę uzupełnić wodą, dodać kostki rosołowe, kostkę smaku i serki topione - gotować ok. 15 minut (do rozpuszczenia serków). Przyprawić wg uznania.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego.