Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z rzeżuchy? czemu nie! Zamiast żurku na świątecznym stole:)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2136
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2307
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 89
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 173
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1579
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2136
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2307
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 89
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 173
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1579
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę zalać 1,5 szklanki wrzątku. Dodać masło, ugotować. Pod koniec gotowania wymieszać z rzeżuchą (2 łyżki rzeżuchy odłożyć do dekoracji).
Całość zmiksować, rozprowadzić bulionem. Zupę ponownie zagotować. Zaprawić śmietaną. Posolić.
Jajka włożyć do wrzątku, ugotować na twardo (około 9-10 minut). Wyjąć, przelać zimną wodą. Ostudzić, obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę.
Gotową zupę rozlać do ogrzanych bulionówek. Wokół brzegu zupy wysypać wianuszek z posiekanego jajka, środek udekorować odłożoną rzeżuchą. Natychmiast podawać.