Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler korzeniowy to bardzo niedoceniane warzywo, a szkoda bo jest pyszny i zdrowy więc warto by od czasu do czasu pojawiał się w roli głównej. Zupa krem z selera to pyszna, tania, pożywna i niebanalna propozycja, która świetnie skomponuje się z wieloma dodatkami. Jedna porcja (około 200 ml) to mniej niż 2 zł, więc nie wyczyści nam portfela. Zupa dzięki kremowej konsystencji na długo da nam poczucie sytości.
przecierak lub blender, sito
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7241
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2690
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20203
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 816
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7241
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2690
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20203
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 816
Składniki
Ziemniaki i selera obieramy. Następnie kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy pokrojone ziemniaki oraz selera. Warzywa powinny się mocno przyrumienić. Warzywa posypujemy solą i zalewamy wodą(woda powinna przykryć warzywa). Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Gdy warzywa są już miękkie to przecieramy całość przy pomocy przecieraka. Dodajemy śmietanę i doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smak solą oraz mielonym kwiatem muszkatu. Dodatki: Na maśle podsmażamy pokrojoną w paski cebulę i paprykę. Lekko solimy. Cebula powinna się zeszklić, a papryka lekko zmięknąć i nabrać słodyczy. Zupę podajemy w miseczkach lub filiżance jako domowy gorący kubek Na wierzchu układamy porcję warzyw. Smacznego.