Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler korzeniowy to bardzo niedoceniane warzywo, a szkoda bo jest pyszny i zdrowy więc warto by od czasu do czasu pojawiał się w roli głównej. Zupa krem z selera to pyszna, tania, pożywna i niebanalna propozycja, która świetnie skomponuje się z wieloma dodatkami. Jedna porcja (około 200 ml) to mniej niż 2 zł, więc nie wyczyści nam portfela. Zupa dzięki kremowej konsystencji na długo da nam poczucie sytości.
przecierak lub blender, sito
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 37
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2351
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 37
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2351
Składniki
Ziemniaki i selera obieramy. Następnie kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy pokrojone ziemniaki oraz selera. Warzywa powinny się mocno przyrumienić. Warzywa posypujemy solą i zalewamy wodą(woda powinna przykryć warzywa). Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Gdy warzywa są już miękkie to przecieramy całość przy pomocy przecieraka. Dodajemy śmietanę i doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smak solą oraz mielonym kwiatem muszkatu. Dodatki: Na maśle podsmażamy pokrojoną w paski cebulę i paprykę. Lekko solimy. Cebula powinna się zeszklić, a papryka lekko zmięknąć i nabrać słodyczy. Zupę podajemy w miseczkach lub filiżance jako domowy gorący kubek Na wierzchu układamy porcję warzyw. Smacznego.