Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z selera naciowego z dodatkiem imbiru i curry. Jeśli ktoś nie lubi gęstych zup, może jej nie miksować i zapewniam, że wygląda i smakuje również wyśmienicie. Polecam!
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 341
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 532
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 739
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 341
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 532
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 739
Składniki
Mięso włożyć do 1,5 l. wody, dodać imbir i gotować pod przykryciem do miękkości.
Łodygi selera, cebulę i pora pokroić w cienkie plasterki, obsmażyć na rozgrzanej w rondlu oliwie. Zmniejszyć ogień i przez chwilę dusić warzywa pod przykryciem, dodać curry,wymieszać i przełożyć do garnka z mięsem.Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować ok. 20 minut.
Wyjąć mięso z zupy i pokroić na małe kawałeczki
Zupę zmiksować, włożyć do niej mięso i zagotować.Przyprawić maggi i solą. SMACZNEGO!