Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10089
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 879
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 218
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10089
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 879
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 218
Składniki
Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzej masła dodaj obraną i pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż i dodaj obrane i pokrojone warzywa oraz podzielonego na różyczki kalafiora. Całość smaż około 10 minut.
Podsmażone warzywa przełóż do garnka i zalej wodą, dodaj pokrojoną natkę pietruszki i lubczyk. Gotuj około 20 minut do miękkości warzyw .
Całość zblenduj na gładko, dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz zabielić łyżką śmietany.