Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3068
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 816
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3068
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 816
Składniki
Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzej masła dodaj obraną i pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż i dodaj obrane i pokrojone warzywa oraz podzielonego na różyczki kalafiora. Całość smaż około 10 minut.
Podsmażone warzywa przełóż do garnka i zalej wodą, dodaj pokrojoną natkę pietruszki i lubczyk. Gotuj około 20 minut do miękkości warzyw .
Całość zblenduj na gładko, dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz zabielić łyżką śmietany.