Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna gęsta zupa z pietruszką, serem i marchwią. Jest lekka i małokaloryczna.
blender
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 190
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 144
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 150
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 124
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 113
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 468
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 190
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 144
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 150
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 124
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 113
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 468
Składniki
Warzywa dokładnie myjemy. Selera i ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę możemy obrać, ale nie jest to konieczne. Ja używam warzyw ze skórką. Kroimy na kawałki. Warzywa wkładamy do garnka. Zalewamy bulionem (lub wodą) około 3 cm nad poziom warzyw. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Rozdrabniamy blenderem na gładko. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i chilli. W razie potrzeby dodajemy wody, aby zupa nie była za gęsta. Zupę podajemy samą lub z dodatkami - grzankami, kulkami ptysiowymi, prażonymi ziarnami.