Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna gęsta zupa z pietruszką, serem i marchwią. Jest lekka i małokaloryczna.
blender
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1147
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 107
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10585
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1147
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 107
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10585
Składniki
Warzywa dokładnie myjemy. Selera i ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę możemy obrać, ale nie jest to konieczne. Ja używam warzyw ze skórką. Kroimy na kawałki. Warzywa wkładamy do garnka. Zalewamy bulionem (lub wodą) około 3 cm nad poziom warzyw. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Rozdrabniamy blenderem na gładko. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i chilli. W razie potrzeby dodajemy wody, aby zupa nie była za gęsta. Zupę podajemy samą lub z dodatkami - grzankami, kulkami ptysiowymi, prażonymi ziarnami.