Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna gęsta zupa z pietruszką, serem i marchwią. Jest lekka i małokaloryczna.
blender
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2359
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 683
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8775
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2359
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 683
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8775
Składniki
Warzywa dokładnie myjemy. Selera i ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę możemy obrać, ale nie jest to konieczne. Ja używam warzyw ze skórką. Kroimy na kawałki. Warzywa wkładamy do garnka. Zalewamy bulionem (lub wodą) około 3 cm nad poziom warzyw. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Rozdrabniamy blenderem na gładko. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i chilli. W razie potrzeby dodajemy wody, aby zupa nie była za gęsta. Zupę podajemy samą lub z dodatkami - grzankami, kulkami ptysiowymi, prażonymi ziarnami.