Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51782
Dodano: 28.05.2014
Odsłon: 3514
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Szparagi myjemy ,odcinamy łykowate końce ,główki odcinamy ,a całe kroimy na centymetrowe kawałki. W garnku ,w którym będziemy gotować zupę ,rozpuszczamy masło ,dodajemy pokrojone szparagi (bez główek) ,lekko podsmażamy i zalewamy bulionem oraz wodą. Gotujemy około 15 min ,po czym ściągamy z ognia ,studzimy i blendujemy zupę na gładką masę. Ponownie wstawiamy na ogień ,dodajemy makaron zacierki i ciągle mieszając ,gotujemy do miękkości makaronu. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy główki szparagów ,doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

pysznie-zdrowo-kolorowo 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Prosta i pyszna:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Mniam, mniam :))1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
nie jadłam jeszcze nigdy zupy ze szparagów, które uwielbiam,dzięki za przepis, zagości w moim domu z pewnością,pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
potwierdzam słowa Futki i piękne okazy dorwałeś ! :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Wspaniały, szparagowy kremik :)2 Kto głosował? | Odpowiedz