Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z zielonych szparagów

Zupa krem z zielonych szparagów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51782

Dodano:

Odsłon: 3514

Pyszna ,delikatna i aksamitna zupa powiewa zapachem wiosny.

Składniki

  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 500 ml bulionu warzywnego + 500 ml wody
  • 1/2 szklanki makaronu zacierki babuni (lub innego drobnego)
  • łyżka masła
  • sól ,pieprz ,cukier
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z zielonych szparagów

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy ,odcinamy łykowate końce ,główki odcinamy ,a całe kroimy na centymetrowe kawałki. W garnku ,w którym będziemy gotować zupę ,rozpuszczamy masło ,dodajemy pokrojone szparagi (bez główek) ,lekko podsmażamy i zalewamy bulionem oraz wodą. Gotujemy około 15 min ,po czym ściągamy z ognia ,studzimy i blendujemy zupę na gładką masę. Ponownie wstawiamy na ogień ,dodajemy makaron zacierki i ciągle mieszając ,gotujemy do miękkości makaronu. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy główki szparagów ,doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 28 maja 2014 nie jadłam jeszcze nigdy zupy ze szparagów, które uwielbiam,dzięki za przepis, zagości w moim domu z pewnością,pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 28 maja 2014 potwierdzam słowa Futki i piękne okazy dorwałeś ! :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń