Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,delikatna i aksamitna zupa powiewa zapachem wiosny.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 137
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 55
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 137
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 55
Składniki
Szparagi myjemy ,odcinamy łykowate końce ,główki odcinamy ,a całe kroimy na centymetrowe kawałki. W garnku ,w którym będziemy gotować zupę ,rozpuszczamy masło ,dodajemy pokrojone szparagi (bez główek) ,lekko podsmażamy i zalewamy bulionem oraz wodą. Gotujemy około 15 min ,po czym ściągamy z ognia ,studzimy i blendujemy zupę na gładką masę. Ponownie wstawiamy na ogień ,dodajemy makaron zacierki i ciągle mieszając ,gotujemy do miękkości makaronu. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy główki szparagów ,doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem.