Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z zielonych warzyw

Zupa krem z zielonych warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 181

Zupa krem z zielonych warzyw to świetna propozycja na lekki obiad. Dodatek groszku ptysiowego fajnie podkreśla smak kremu. Polecam.

Składniki

  • 4 średnie ziemniaki,
  • 1 pietruszka,
  • 2 małe cukinie,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 6 szparagów,
  • pół brokuła,
  • 2 liście laurowe,
  • 4 ziela angielskie,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta kurkumy,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 1łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • szczypta imbiru,
  • olej do smażenia,
  • groszek ptysiowy,
  • natka pietruszki.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z zielonych warzyw

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, pietruszkę, cukinię obieramy i kroimy w kostkę.

    Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.

    Ze szparagów pozbywamy się twardych części.

    Szparagi i seler naciowy kroimy w kostkę.
    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

    Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut.
    Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa.

    Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw.
    Przyprawiamy.

    Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem.
    Podajemy z groszkiem ptysiowym.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń