Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2595
Dodano: 27.05.2020
Odsłon: 3425
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki, pietruszkę, cukinię obieramy i kroimy w kostkę.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.
Ze szparagów pozbywamy się twardych części.
Szparagi i seler naciowy kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut.
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw.
Przyprawiamy.
Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

slodkisentyment 28 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie zupy :) Super :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 28 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Super;)2 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 27 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię zupy kremy.1 Kto głosował? | Odpowiedz