Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancka i pyszna zupa krem ze szparagów podana z łyżką pesto z pietruszki i orzechów włoskich
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Szparagi obrać, odciąć stwardniałe końcówki, pokroić na kawałki. Obrać ziemniaki i pokroić na kawałki. Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i pora, a gdy zmiękną zalać wywarem i zagotować. Dodać szparagi i ziemniaki. Gotować ok 20 minut aż wszystkie warzywa zmiękną.
Składniki na pesto umieścić w robocie kuchennym ( albo blenderze) i zmiksować na gładkie pesto, doprawić solą i pieprzem
Zupę miksować na gładki krem. Do zmiksowanej zupy dodać śmietanę i podgrzać ( nie dopuścić do zagotowania), doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z pietruszkowym pesto.