Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancka i pyszna zupa krem ze szparagów podana z łyżką pesto z pietruszki i orzechów włoskich
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 164
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 164
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 848
Składniki
Szparagi obrać, odciąć stwardniałe końcówki, pokroić na kawałki. Obrać ziemniaki i pokroić na kawałki. Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i pora, a gdy zmiękną zalać wywarem i zagotować. Dodać szparagi i ziemniaki. Gotować ok 20 minut aż wszystkie warzywa zmiękną.
Składniki na pesto umieścić w robocie kuchennym ( albo blenderze) i zmiksować na gładkie pesto, doprawić solą i pieprzem
Zupę miksować na gładki krem. Do zmiksowanej zupy dodać śmietanę i podgrzać ( nie dopuścić do zagotowania), doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z pietruszkowym pesto.