Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa ma delikatną, jedwabistą konsystencję i kusi już samym kolorem. Warto ją przygotować, otrzymamy bardzo dobrą, zdrową i sycącą zupę.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27361
Polecam, pychota.
Odsłon: 260
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 110
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27361
Polecam, pychota.
Odsłon: 260
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 110
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę (szybciej się ugotują) i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę dymkę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy szpinak. Mieszamy, chwilę smażymy, a następnie dodajemy szpinak do ziemniaków. Dolewamy 3-4 szklanki wody i zagotowujemy. Następnie miksujemy na gładką konsystencję. Gorący krem podajemy grzanką.