Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie warzywa w zupę krem zmienione, to może być Twoje danie ulubione.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31240
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14251
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1369
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31240
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14251
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1369
Składniki
Pora kroimy w plasterki, cebule w wiórka, a ziemniaki w drobna kostkę. W garnku o pojemności ok. 3 l rozgrzewamy olej, szklimy ma nim pora z cebulą, z dodatkiem cukru i jednej łyżeczki soli. Często mieszamy, następnie przykrywamy i dusimy kilka min, nie zapominając o mieszaniu. Następnie dodajemy ziemniaki, zalewamy całość gorącą wodą, ok. 1 l, tyle, żeby warzywa przykryć. Dodajemy liście laurowe, pieprz ziołowy, lubczyk i całość gotujemy pod przykryciem do momentu, aż ziemniaki się rozpadną. Dodajemy kurkumę, kozieradkę, mieszamy i wyjmujemy liście laurowe. Zupę miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji, rozcieńczamy ok. 0,5 l przegotowanej wody, mieszamy i doprawiamy chili, solą i pieprzem na ostro. Zupę krem podajemy z łyżka gęstej śmietany.