Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będę się rozpisywała, z rymami kombinowała, bo w kremie smaki się zmieszały, a moje dzieci się w nim się „rozsmakowały”. TYLE…….. , a i jeszcze danie na każdą kieszeń do przygotowania, idealna dla rodziny do smakowania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 843
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11718
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5058
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1310
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 843
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11718
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5058
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1310
Składniki
Pora kroimy w plasterki, cebule w wiórka, a ziemniaki w drobną kostkę. W garnku o pojemności ok. 3 l rozgrzewamy olej, szklimy ma nim pora z cebulą, z dodatkiem cukru i jednej łyżeczki soli. Często mieszamy, następnie przykrywamy i dusimy kilka min, nie zapominając o mieszaniu. Następnie dodajemy ziemniaki, zalewamy całość gorącą wodą, ok. 1 l, tyle, żeby warzywa przykryć. Dodajemy liście laurowe, pieprz ziołowy, lubczyk i całość gotujemy pod przykryciem do momentu, aż ziemniaki się rozpadną. Dodajemy kurkumę, kozieradkę, mieszamy i wyjmujemy liście laurowe. Zupę miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji, rozcieńczamy ok. 0,5 l przegotowanej wody, mieszamy i doprawiamy chili, solą i pieprzem na ostro. Podajemy z łyżką gęstej śmietany.