Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będę się rozpisywała, z rymami kombinowała, bo w kremie smaki się zmieszały, a moje dzieci się w nim się „rozsmakowały”. TYLE…….. , a i jeszcze danie na każdą kieszeń do przygotowania, idealna dla rodziny do smakowania.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 20
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 24
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 77
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 20
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 24
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 77
Składniki
Pora kroimy w plasterki, cebule w wiórka, a ziemniaki w drobną kostkę. W garnku o pojemności ok. 3 l rozgrzewamy olej, szklimy ma nim pora z cebulą, z dodatkiem cukru i jednej łyżeczki soli. Często mieszamy, następnie przykrywamy i dusimy kilka min, nie zapominając o mieszaniu. Następnie dodajemy ziemniaki, zalewamy całość gorącą wodą, ok. 1 l, tyle, żeby warzywa przykryć. Dodajemy liście laurowe, pieprz ziołowy, lubczyk i całość gotujemy pod przykryciem do momentu, aż ziemniaki się rozpadną. Dodajemy kurkumę, kozieradkę, mieszamy i wyjmujemy liście laurowe. Zupę miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji, rozcieńczamy ok. 0,5 l przegotowanej wody, mieszamy i doprawiamy chili, solą i pieprzem na ostro. Podajemy z łyżką gęstej śmietany.