Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będę się rozpisywała, z rymami kombinowała, bo w kremie smaki się zmieszały, a moje dzieci się w nim się „rozsmakowały”. TYLE…….. , a i jeszcze danie na każdą kieszeń do przygotowania, idealna dla rodziny do smakowania.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Pora kroimy w plasterki, cebule w wiórka, a ziemniaki w drobną kostkę. W garnku o pojemności ok. 3 l rozgrzewamy olej, szklimy ma nim pora z cebulą, z dodatkiem cukru i jednej łyżeczki soli. Często mieszamy, następnie przykrywamy i dusimy kilka min, nie zapominając o mieszaniu. Następnie dodajemy ziemniaki, zalewamy całość gorącą wodą, ok. 1 l, tyle, żeby warzywa przykryć. Dodajemy liście laurowe, pieprz ziołowy, lubczyk i całość gotujemy pod przykryciem do momentu, aż ziemniaki się rozpadną. Dodajemy kurkumę, kozieradkę, mieszamy i wyjmujemy liście laurowe. Zupę miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji, rozcieńczamy ok. 0,5 l przegotowanej wody, mieszamy i doprawiamy chili, solą i pieprzem na ostro. Podajemy z łyżką gęstej śmietany.