Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67967
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1950
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67967
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1950
Składniki
Wykonanie: Grzyby dobrze opłukać, zalać wodą i odstawić na noc. Następnie ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić w paseczki(wywar odłożyć). Seler obrać, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny, zalać gorącym bulionem warzywnym i gotować około 30 minut. Ugotowanego selera zmiksować, połączyć z wywarem grzybowym, doprawić do smaku, zagotować, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z żółtkiem( nie gotować) Wsypać grzyby i podawać z pieczywem lub groszkiem ptysiowym.