Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1387
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1387
Składniki
Wykonanie: Grzyby dobrze opłukać, zalać wodą i odstawić na noc. Następnie ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić w paseczki(wywar odłożyć). Seler obrać, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny, zalać gorącym bulionem warzywnym i gotować około 30 minut. Ugotowanego selera zmiksować, połączyć z wywarem grzybowym, doprawić do smaku, zagotować, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z żółtkiem( nie gotować) Wsypać grzyby i podawać z pieczywem lub groszkiem ptysiowym.