Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i bardzo smaczna zupa z kurczakiem i ryżem. Doskonale rozgrzewa i syci. Wystarczy jeden talerz, aby nasycić swój żołądek do pełna. Przygotują ją na obiad, domownicy będą zachwyceni.
Do garnka przelewamy 250 ml bulionu (1 szklanka), wkładamy mięso z kurczaka, marchewkę i powoli gotujemy na małym ogniu.
Drugą część bulionu (około 700 ml) przelewamy do drugiego garnka i gotujemy w nim ryż do miękkości.
Ugotowane mięso oraz marchewkę przekładamy na deskę i kroimy na małe kawałki, następnie przekładamy ponownie do bulionu, w którym się gotowały i dodajemy ryż. Zdejmujemy zupę z kuchenki.
Ostatnią część bulionu (około 50 ml) łączyny z żółtkami jaj i wlewamy do zupy.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dekorujemy natką pietruszki.
Potrzeba tylko 3 składników i ok. 5 minut by przygotować to pyszne danie obia...
Odsłon: 28308
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 138
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 94
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 39
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 194
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 45
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 138
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 94
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 39
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 194
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 45
Składniki
Do garnka przelewamy 250 ml bulionu (1 szklanka), wkładamy mięso z kurczaka, marchewkę i powoli gotujemy na małym ogniu.
Drugą część bulionu (około 700 ml) przelewamy do drugiego garnka i gotujemy w nim ryż do miękkości.
Ugotowane mięso oraz marchewkę przekładamy na deskę i kroimy na małe kawałki, następnie przekładamy ponownie do bulionu, w którym się gotowały i dodajemy ryż. Zdejmujemy zupę z kuchenki.
Ostatnią część bulionu (około 50 ml) łączyny z żółtkami jaj i wlewamy do zupy.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dekorujemy natką pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupa ryżanka
Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?
Odsłon: 227
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach, który w prosty sposób...
Odsłon: 72