Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i bardzo smaczna zupa z kurczakiem i ryżem. Doskonale rozgrzewa i syci. Wystarczy jeden talerz, aby nasycić swój żołądek do pełna. Przygotują ją na obiad, domownicy będą zachwyceni.
Składniki
Do garnka przelewamy 250 ml bulionu (1 szklanka), wkładamy mięso z kurczaka, marchewkę i powoli gotujemy na małym ogniu.
Drugą część bulionu (około 700 ml) przelewamy do drugiego garnka i gotujemy w nim ryż do miękkości.
Ugotowane mięso oraz marchewkę przekładamy na deskę i kroimy na małe kawałki, następnie przekładamy ponownie do bulionu, w którym się gotowały i dodajemy ryż. Zdejmujemy zupę z kuchenki.
Ostatnią część bulionu (około 50 ml) łączyny z żółtkami jaj i wlewamy do zupy.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dekorujemy natką pietruszki.