Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i bardzo smaczna zupa z kurczakiem i ryżem. Doskonale rozgrzewa i syci. Wystarczy jeden talerz, aby nasycić swój żołądek do pełna. Przygotują ją na obiad, domownicy będą zachwyceni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3328
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2126
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3328
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2126
Składniki
Do garnka przelewamy 250 ml bulionu (1 szklanka), wkładamy mięso z kurczaka, marchewkę i powoli gotujemy na małym ogniu.
Drugą część bulionu (około 700 ml) przelewamy do drugiego garnka i gotujemy w nim ryż do miękkości.
Ugotowane mięso oraz marchewkę przekładamy na deskę i kroimy na małe kawałki, następnie przekładamy ponownie do bulionu, w którym się gotowały i dodajemy ryż. Zdejmujemy zupę z kuchenki.
Ostatnią część bulionu (około 50 ml) łączyny z żółtkami jaj i wlewamy do zupy.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dekorujemy natką pietruszki.