Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką i zdrową, pełną smaków i aromatów zupę, doskonałą w momencie, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2475
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101873
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6271
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2475
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101873
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6271
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a marchewkę w krążki - gotujemy w osolonej wodzie do uzyskania miękkości. Szalotkę kroimy w krążki i szklimy na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, podlewamy odrobiną wody, dodajemy zioła prowansalskie oraz tymianek i chwilę razem dusimy.
Podduszone warzywa przekładamy do garnka wraz z ugotowaną i odcedzoną marchewką i ziemniakami, zalewamy sokiem warzywnym i zagotowujemy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, natkę pietruszki, pieprz cayenne i doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem - gotujemy jeszcze przez 2- minuty. Życzę smacznego! :)