Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką i zdrową, pełną smaków i aromatów zupę, doskonałą w momencie, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2570
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1068
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 231
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2570
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1068
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 231
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a marchewkę w krążki - gotujemy w osolonej wodzie do uzyskania miękkości. Szalotkę kroimy w krążki i szklimy na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, podlewamy odrobiną wody, dodajemy zioła prowansalskie oraz tymianek i chwilę razem dusimy.
Podduszone warzywa przekładamy do garnka wraz z ugotowaną i odcedzoną marchewką i ziemniakami, zalewamy sokiem warzywnym i zagotowujemy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, natkę pietruszki, pieprz cayenne i doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem - gotujemy jeszcze przez 2- minuty. Życzę smacznego! :)