Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kukurydziana

Zupa kukurydziana

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1976

Dodano:

Odsłon: 1495

Bardzo prosta słodkawa zupa

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa kukurydziana

Przygotowanie

  1. Mięso gotujemy do miękkości w 3 szklankach wody. Dodajemy bulion w kostce oraz vegetę. Wywar przecedzamy a mięso kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy mąkę i smażymy 2 minuty. Wlewamy wywar i stale mieszając doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy kukurydzę, mięso z kurczaka, pieprz i sól do smaku.
    Zupę gotujemy jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Wlewamy śmietanę i mieszamy.

  2. Zupę podajemy z dodatkiem grzanek i natki pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń