Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie grzybowym nie może zabraknąć zupy z kurek....
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Kurki dokładnie oczyścić. Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać kurki i smażyć razem przez około 6-8 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki, wrzucić do garnka i zalać bulionem. Gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków.
Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.