Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie grzybowym nie może zabraknąć zupy z kurek....
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1102
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 188
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 773
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 819
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1102
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 188
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 773
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 819
Składniki
Kurki dokładnie oczyścić. Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać kurki i smażyć razem przez około 6-8 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki, wrzucić do garnka i zalać bulionem. Gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków.
Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.