Do góry

Zupy Przepis na:

zupa kurkowa

zupa kurkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 314 Ocena: 2530

Dodano:

Odsłon: 469

W sezonie grzybowym nie może zabraknąć zupy z kurek....

Składniki

  • kurki - 400 g
  • ziemniaki - 3 średniej wielkości
  • marchewka - 1 szt
  • cebula - 1 szt
  • masło - 1 łyżka
  • bulion drobiowy lub warzywny - 1 litr
  • śmietana 18% - 150 ml
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki lub koperek do posypania zupy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
zupa kurkowa

Przygotowanie

  1. Kurki dokładnie oczyścić. Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać kurki i smażyć razem przez około 6-8 minut.

  2. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki, wrzucić do garnka i zalać bulionem. Gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków.

  3. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń