Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie grzybowym nie może zabraknąć zupy z kurek....
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 696
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 447
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 310
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3499
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 696
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 447
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 310
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3499
Składniki
Kurki dokładnie oczyścić. Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać kurki i smażyć razem przez około 6-8 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki, wrzucić do garnka i zalać bulionem. Gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków.
Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.