Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie grzybowym nie może zabraknąć zupy z kurek....
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31429
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15111
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1407
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31429
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15111
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1407
Składniki
Kurki dokładnie oczyścić. Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać kurki i smażyć razem przez około 6-8 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki, wrzucić do garnka i zalać bulionem. Gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków.
Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.