Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sama nie byłam jeszcze na grzybach , ale moja koleżanka Ewelinka tak, dzięki za grzybki :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27380
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8982
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27380
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8982
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Składniki
Cebulę (w kostkę) podsmażyć na maśle , kiedy będzie szklista dodać kurki , zesmażyć na złoto.
Masę grzybową dodać do bulionu, doprawić , gotować jakieś 10 min, zmiksować blenderm na gładko .
Zupę zagęścić- makę, śmietanę i odrobine wody dobrze wymerdać, wlać do zupy i zagotować.
Ostudzoną zupę w naczyniu do zapiekania posypać oscypkiem , zapiec w temp. 200 st ok.15 min. Podawać z grzankami i natką pietruszki lub koperku.
Chce mi się do lasu !!!