Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurek w lasach coraz więcej, więc jest to idealny czas, aby zrobić przepyszną zupę kurkową. Wykorzystałam do niej także młode ziemniaki i marchewki. Dania z sezonowych warzyw są najlepsze!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3936
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415274
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3936
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415274
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Składniki
W garnku na roztopionym maśle przesmażyłam cebulę i kurki.
Dodałam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę pokrojoną w plasterki.
Całość zalałam bulionem i gotowałam, aż warzywa zmiękły.
Do garnka dodałam przyprawy, posiekany koperek i śmietankę.
Całość wymieszałam i gotowe!