Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurek w lasach coraz więcej, więc jest to idealny czas, aby zrobić przepyszną zupę kurkową. Wykorzystałam do niej także młode ziemniaki i marchewki. Dania z sezonowych warzyw są najlepsze!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 284
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2745
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1645
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14424
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 284
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2745
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1645
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14424
Składniki
W garnku na roztopionym maśle przesmażyłam cebulę i kurki.
Dodałam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę pokrojoną w plasterki.
Całość zalałam bulionem i gotowałam, aż warzywa zmiękły.
Do garnka dodałam przyprawy, posiekany koperek i śmietankę.
Całość wymieszałam i gotowe!