Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda marchewka się pokazała a z takiej jest najlepsza zupa.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 132
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2449
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 377
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 132
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2449
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 377
Składniki
1. Mięso wkładamy do garnka i gotujemy wywar rosołowy z dodatkiem Vegety. 2. W tym czasie co gotuje się nam rosół obieramy marchew i kroimy w drobną kostkę. 3. Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli. 4. Boczek drobno koimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do rosołu wkładamy marchew ( jak ktoś chce może wyjąc mięso ale niekoniecznie) 6. Przyprawiamy solą oraz cukrem według uznania ( ja dodałam 1 łyżkę cukru). 7. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, następnie hartujemy zupą i zaprawiamy. 8. Zupa gotowa podajemy na dwóch talerzach na jednym zupa na drugim, ziemniaki kraszone boczkiem. 9. Smacznego.