Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wiosenna, bardzo delikatna w smaku.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1588
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1588
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy na piórka. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy wodą (1,5 l), wsypujemy ½ łyżeczki soli, dodajemy liść kaffiru i gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Następnie wsypujemy ryż, dodajemy estragon oraz groszek wraz z zalewą. Dzięki temu, będziemy mieli dodatkowy, fajny akcent smakowy w zupie. Całość gotujemy do miękkości ryżu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.