Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51802
Dodano: 04.06.2017
Odsłon: 1446
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Por kroimy na piórka.
Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy wodą (1,5 l), wsypujemy ½ łyżeczki soli, dodajemy liść kaffiru i gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Następnie wsypujemy ryż, dodajemy estragon oraz groszek wraz z zalewą. Dzięki temu, będziemy mieli dodatkowy, fajny akcent smakowy w zupie.
Całość gotujemy do miękkości ryżu.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ciacho50 06 czerwca 2017Zgłoś do usunięcia
Zupa pierwsza klasa. Widze, ze macie wiele pomysłów na zupki -:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 06 czerwca 2017Zgłoś do usunięcia
Bardzo smakowita i lekka zupka <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 05 czerwca 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszna i taka wiosenna:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Szaffranka 05 czerwca 2017Zgłoś do usunięcia
Robię podobną. Jest faktycznie lekka i pyszna.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 05 czerwca 2017Zgłoś do usunięcia
pyszności :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 04 czerwca 2017Zgłoś do usunięcia
Z aromatem liści kafiru ....mniammmm....uwielbiam <3<3<32 Kto głosował? | Odpowiedz