Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, pyszna i gęsta zupa z marchewki.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2377
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18133
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2081
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2377
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18133
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2081
Składniki
Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę, czosnek i imbir pokroić w dość drobne cząstki i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać marchewki. Wszystko smażyć kilka minut, często mieszając. W saganku zagotować 500 ml rosołu.
Do wrzącego bulionu przełożyć marchewkę i wszystko gotować 15-20 minut pod przykrywką. Śmietanę wymieszać z dobrze zmielonymi wiórkami kokosowymi. Zupę zblendować, dodać śmietankę z kokosem, dalej podgrzewać. Doprawić papryką, kurkumą, czosnkiem solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny. Gotować jeszcze kilka minut. Gdyby zupa wydawała się Wam za gęsta, można dodać pozostały rosół.