Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, pyszna i gęsta zupa z marchewki.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666263
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 89
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666263
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 89
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę, czosnek i imbir pokroić w dość drobne cząstki i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać marchewki. Wszystko smażyć kilka minut, często mieszając. W saganku zagotować 500 ml rosołu.
Do wrzącego bulionu przełożyć marchewkę i wszystko gotować 15-20 minut pod przykrywką. Śmietanę wymieszać z dobrze zmielonymi wiórkami kokosowymi. Zupę zblendować, dodać śmietankę z kokosem, dalej podgrzewać. Doprawić papryką, kurkumą, czosnkiem solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny. Gotować jeszcze kilka minut. Gdyby zupa wydawała się Wam za gęsta, można dodać pozostały rosół.