Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, pyszna i gęsta zupa z marchewki.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 16
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 110
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 131
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 133
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 16
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 110
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 131
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 133
Składniki
Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę, czosnek i imbir pokroić w dość drobne cząstki i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać marchewki. Wszystko smażyć kilka minut, często mieszając. W saganku zagotować 500 ml rosołu.
Do wrzącego bulionu przełożyć marchewkę i wszystko gotować 15-20 minut pod przykrywką. Śmietanę wymieszać z dobrze zmielonymi wiórkami kokosowymi. Zupę zblendować, dodać śmietankę z kokosem, dalej podgrzewać. Doprawić papryką, kurkumą, czosnkiem solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny. Gotować jeszcze kilka minut. Gdyby zupa wydawała się Wam za gęsta, można dodać pozostały rosół.