Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, pyszna i gęsta zupa z marchewki.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31254
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31254
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę, czosnek i imbir pokroić w dość drobne cząstki i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać marchewki. Wszystko smażyć kilka minut, często mieszając. W saganku zagotować 500 ml rosołu.
Do wrzącego bulionu przełożyć marchewkę i wszystko gotować 15-20 minut pod przykrywką. Śmietanę wymieszać z dobrze zmielonymi wiórkami kokosowymi. Zupę zblendować, dodać śmietankę z kokosem, dalej podgrzewać. Doprawić papryką, kurkumą, czosnkiem solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny. Gotować jeszcze kilka minut. Gdyby zupa wydawała się Wam za gęsta, można dodać pozostały rosół.