Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, pyszna i gęsta zupa z marchewki.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8588
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7095
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4835
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327652
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8588
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7095
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4835
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327652
Składniki
Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę, czosnek i imbir pokroić w dość drobne cząstki i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać marchewki. Wszystko smażyć kilka minut, często mieszając. W saganku zagotować 500 ml rosołu.
Do wrzącego bulionu przełożyć marchewkę i wszystko gotować 15-20 minut pod przykrywką. Śmietanę wymieszać z dobrze zmielonymi wiórkami kokosowymi. Zupę zblendować, dodać śmietankę z kokosem, dalej podgrzewać. Doprawić papryką, kurkumą, czosnkiem solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny. Gotować jeszcze kilka minut. Gdyby zupa wydawała się Wam za gęsta, można dodać pozostały rosół.