Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
1.do garnka włożyć łyżkę masła i łyżkę oliwy dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i co chwilę mieszając smażyć na małym ogniu przez około 2 minuty. 2. teraz dodawać stopniowo resztę warzyw co chwilę mieszając i smażyć wszystko przez około 10 minut. 3. najpierw dodać pokrojony na plasterki czosnek a za chwilę umytego i pokrojonego na plasterki pora. 4. później obraną i pokrojoną na cienkie plasterki marchewkę i obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. w międzyczasie doprawić warzywa z solą i pieprzem. 5. zalać gorącym bulionem i zagotować, przykryć pokrywką i gotować około 15 minut do miękkości warzyw. 6.dodać pokrojony na kawałki ser i zmiksowac na krem. Pod koniec miksowania dodać śmietankę.