Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkurs na nazwę rozstrzygnięty. Wyszła zupa jak marzenie. Przy okazji dla Marzeny.
Polecam.
Odsłon: 207
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 317
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 485
Polecam.
Odsłon: 207
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 317
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 485
Składniki
Boczek kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Czosnek siekamy. Grzyby kroimy w paski. Szparagi na kawałki. Ziemniaki w kostkę. Składniki smażymy na rozgrzanym oleju. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 10 min. Dodajemy passatę pomidorową, ketchup. Gotujemy przez kilka minut. Na rozgrzane masło wsypujemy mąkę, podsmażamy, dolewamy wywaru z zupy, dokładnie rozprowadzamy by nie było grudek. Dodajemy do zupy, mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.